top of page

Over ons

Bossche-Komeedie-rooie-roze-of-sperzieboontjes.jpeg

Wie zijn wij?

Wij zijn de Bosche Komeedie. Het doel van onze stichting is om onder haar naam of onder andere namen zowel lokaal als regionaal, Bossche amateurtheaterproducties te brengen ter instandhouding, stimulering en bevordering van Bossche amateurpodiumkunsten (in de ruimste zin van het woord) en van het Bossche dialect. Daarnaast behoort ook het creëren of het laten creëren van eigen Bossche theaterstukken en/of het produceren en opvoeren van een Bossche Revue tot de na te streven doelen.

Wat doen wij?

De stichting denkt haar doel(en) te bereiken door; het houden van audities, talentscouting, workshops, dialecttraining, het regelmatig produceren van lokale en regionale producties zoals eenakters, monologen, cafétheaterproducties, blijspelen en komedies.

Ons doel

Doel van de stichting is om onder haar naam of onder andere namen zowel lokaal als regionaal, Bossche amateurtheaterproducties te brengen ter instandhouding, stimulering en bevordering van Bossche amateurpodiumkunsten (in de ruimste zin van het woord) en van het Bossche dialect. Daarnaast behoort ook het creëren of het laten creëren van eigen Bossche theaterstukken en/of het produceren en opvoeren van een Bossche Revue tot de na te streven doelen.

 

De stichting denkt haar doel(en) te bereiken door; het houden van audities, talentscouting, workshops, dialecttraining, het regelmatig produceren van lokale en regionale producties zoals eenakters, monologen, cafétheaterproducties, blijspelen en komedies.

Ons bestuur

IMG-20230512-WA0002.jpg

Frans Reyner

Voorzitter

Geboren te ’s-Hertogenbosch op 8 juni 1952. Was in 2012 medeoprichter van

De Stichting De Bossche Komeedie, Preses Koninklijk ’s-Hertogenbosch Mannenkoor, voorzitter zanggroep 8-Zonder, voorzitter

CV De Bambergers en Bambergers

‘’Veur Altijd Jong’’, voorzitter Tafel-4.

IMG-20230904-WA0006_edited.jpg

Secretaris

Ron Michielsen

Geboren en getogen Bosschenaar, 54 jaar oud en werkzaam als Manager Marketing & Communications bij een producent van vacuüm verpakkingsmachines in 's-Hertogenbosch. Heeft ruime bestuurservaring in de carnavalswereld (o.a. bestuurslid van de Oeteldonksche Club van 1882  en de Brabantse Carnavals Federatie). Speelt in zijn vrije tijd klarinet en saxofoon in carnavalsorkestjes en schrijft (lied)teksten.

 

Het enige wapen dat we hebben, is komedie.

- Robin Williams

IMG-20230512-WA0004.jpg

Douwe Dijkstra

Penningmeester

Fiscaal Econoom te Vught

Meer dan 15 jaar eigen adviespraktijk

Gehuwd, twee studerende kinderen

Hobby's: Werken, wandelen en techniek

IMG-20230605-WA0006.jpg

Jeroen van der Heijden

Bestuurslid

Een ondernemer.

Al jaren actief met het schrijven van teksten en liedjes voor bijvoorbeeld de Vughtse Revue.

Draagt in het algemeen de amateurpodiumkunst een warm hart toe.

IMG-20230512-WA0003.jpg

Ruud van de Laar

Artistiek adviseur Auteur en Regisseur

Is een geboren en getogen Bosschenaar en sinds 1983 als auteur en/of als regisseur betrokken geweest bij vele Bossche theaterproducties zoals; alle programma’s van Casino op Zondag, de 28e Bossche Revue “Kom Es Efkes Buurten,“ Musical “Dè Never Nooit Nie,” Musical “Vogelvrij,” Jeroen Bosch Ziekenhuis/ Theabelle Revues en Musicals, de Kikvorschen Revue “Wè’n Petrètte Wor,” Theaterproducties van Gemeente ’s-Hertogenbosch,16 producties van Echt Bosch Tejater en maar liefst meer dan 40 Bambergers 55+ Revues. Sinds de oprichting in 2012 heeft Ruud voor de Bossche Komeedie 10 uiterst succesvolle Bossche blijspelen geschreven en geregisseerd. Als tekstschrijver van o.a. Anoesjka, Ge Mag Oew Rooie Rôze Houwe en Mooi Nie, stond Ruud ook aan de wieg van vele Oeteldonkse evergreens. Met de Bossche Komeedie wil hij steeds nieuwe uitdagingen aangaan en nieuwe doelen nastreven zoals de openingsproductie van het nieuwe Theater a/d Parade in 2024.

Marjo Kosters

Bestuurslid

Verantwoordelijk voor mailings, kaartverkoop etc.

IMG-20230512-WA0005.jpg
bottom of page